Podcast

פודקאסט: טיפול טרום ניתוחי - מה אומר על כך הכירורג?

ד"ר טל הדר, מנהלת היחידה לכירורגיית שד במרכז הרפואי הדסה, התארחה לשיחה עם מאיה רונן

בישראל חיות כ-24 אלף נשים שאובחנו עם סרטן השד ושהחלימו או שעדיין מתמודדות עם המחלה. בשנים האחרונות הטיפול בסרטן השד עבר אבולוציה, יותר ויותר חולות מקבלות טיפול סיסטמי המקדים את הטיפול הכירורגי המקומי. איך מתקבלת ההחלטה על סדר הטיפול ומרכיביו ומהם היתרונות בטיפול סיסטמי טרום ניתוחי מנקודות מבט כירורגית?

ראיון עם ד"ר טל הדר

  

ד"ר טל הדר, מנהלת היחידה לכירורגיה של השד במרכז הרפואי הדסה, נפגשה עם מאיה רונן לשיחה על חשיבות הטיפול הטרום ניתוחי במטופלות סרטן שד מוקדם, מנקודת מבטו של הכירורג. בין השאר, ציינה דר' הדר כי הטיפול הטרום ניתוחי מדגיש עוד יותר את הצורך בשיתוף פעולה וסנכרון בין כל הדיסציפלינות המעורבות בטיפול בחולות אלו, ועל המשמעות של הטיפול הטרום ניתוחי בהפיכת גידול לא נתיח לנתיח.

ד"ר הדר ציינה שמתן טיפול טרום ניתוחי מאפשר ניתוח מצומצם ותוצאות אסתטיות משופרות וכן מאפשר להפוך גידול שמחייב מסטקטומי לגידול שמאפשר ניתוח משמר שד.

כמו כן, ד"ר הדר מדגישה כי בגידולים בהם מעורבות בלוטות לימפה ניתן לתת טיפול טרום ניתוחי ובכך ניתנת הזדמנות למחלה לסגת בבלוטות ולאפשר לעבור רק ביופסייה של בלוטת הזקיף במקום ניתוח מפושט בבית השחי עם תחלואה נלווית גבוהה, כמו דיסקציה אקסילרית. בנוסף, אפשר לראות "מול העיניים" האם הגידול מגיב לטיפול התרופתי שהמטופלת מקבלת.

 

המידע נכון לדצמבר 2020

You are about to leave Roche4Med website. Links to external web pages are offered for your convenience. Roche Pharmaceuticals (Israel) Ltd. is not responsible for the content displayed on those pages.