השפעת הטיפול בנוגדי HER2 על שיעורי הישנות סרטן השד
מחקר שנערך בארצות הברית הדגים כי לטיפולים נוגדי HER2 כמו פרג'טה וקדסיילה יש את הפוטנציאל לשנות את האפידמיולוגיה של סרטן שד מוקדם מסוג HER2 חיובי, על ידי הפחתה משמעותית של שיעורי הישנות המחלה
המחקר בחן את ההשפעה של פרג'טה וקדסיילה על שיעורי הישנות המחלה המצטברת בארצות הברית משנת 2013 (השנה בה אושרה פרג'טה לראשונה לטיפול בסרטן שד מוקדם בארצות הברית) , בקרב נשים שטופלו בסרטן שד מוקדם, מתקדם מקומי או דלקתי חיובי ל-HER2.
מחקר זה התבסס על מודל אפידמיולוגי רב-שנתי, אשר העריך את השפעת הטיפול על הישנות מחלה שנתית בין השנים 2013-2031. הפרמטרים אשר נמדדו כללו: היארעות סרטן שד, השיעור היחסי של מחלה בשלבים I-III, השיעור היחסי של מחלה חיובית ל-HER2, שיעור יחסי של מתן טיפול ניאו-אדג'ובנטי בלבד, אדג'ובנטי + ניאו-אדג'ובנטי, אדג'וונטי בלבד וסוג הטיפול לפי כל אחד מהפרוטוקולים (כימותרפיה בלבד, הרספטין ± כימותרפיה, פרג'טה והרספטין± כימותרפיה או קדסיילה). מטרת המחקר הראשונית היתה שיעורי חזרת מחלה מצטברת אשר הוערך על בסיס שילוב של נתוני מחקרים קליניים עבור כל פרוטוקול.
תוצאות המחקר הדגימו, כי, לפי ההערכות בין השנים 2006-2031 בארה"ב, יאובחנו כ- 889,057 נשים עם סרטן בשלבים I-III חיובי ל- HER2 אשר עתידות לקבל טיפול נוגד HER2. לפי המודל, טיפול בפרג'טה וקדסיילה, יקטין את מספר חזרות המחלה בכ-32%, כאשר הצפי להישנות בשנת 2031 עומד על 7,226, וזאת על סמך שיעורי הטיפול הנוכחיים. לפי המודלים השונים ותוך בחינת תרחישים שונים, טיפול ניאו-אדג'ובנטי עם פרג'טה, מתן פרג'טה גם כטיפול אדג'ובנטי וקדסיילה כטיפול אדג'ובנטי בנשים עם מחלה שאריתית לאחר טיפול ניאו-אדג'ובנטי, צפויים כולם להפחית את שיעורי חזרת המחלה.
מתוצאות מחקר זה עולה, כי בהתחשב בהתקדמות אשר חלה בטיפולים נוגדי HER2 ולצד העלייה בתחלואה בסרטן שד, ישנו צפי להאצה משמעותית של ההשפעה של טיפולים נוגדי HER2 במהלך העשור הבא. תוצאות המחקר מצביעות על כך, שלשימוש בטיפולים נוגדי HER2 בארה"ב יש פוטנציאל לשנות את האפידמיולוגיה של סרטן שד מוקדם חיובי ל-HER2, על ידי הפחתה משמעותית של שיעורי הישנות המחלה. מחקר זה, עשוי לסייע בהבנת הנטל הכלכלי העתידי של סרטן שד חיובי ל-HER2 בארה"ב.
Adv Ther (2023) 40:3857–3874